BLACK SATURDAY UMJESTO BLACK FRIDAY Dan državnosti slave jedino mostarski trgovci, oni u Sarajevu, Tuzli i Banjoj Luci normalno rade

Black Friday,dan državnosti, Mepas
Ilustracija/hercegovina.info

Služba za inspekcijske poslove Grada Mostara, obavijestila je danas poslovne subjekte iz oblasti trgovine, čiji rad podliježe ograničenjima propisanim člankom 5. odluke o radnom vremenu objekata u kojima pravne i fizičke osobe obavljaju djelatnosti na području Grada Mostara, da je za njih Dan državnosti 25. 11. 2022. godine, neradni dan, priopćeno je iz Grada Mostara.

"U svrhu nadzora nad provođenjem Odluke, timovi Inspekcije Grada Mostara navedenog dana bit će na terenu, te u tom smislu provoditi inspekcijske nadzore u predmetu poštivanja neradnog dana državnog praznika", navode.

"Pravovremeno pozivamo sve poslovne subjekte iz oblasti trgovine čiji rad podliježe predmetnom ograničenju, da svoje poslovanje prilagode toj činjenici, i da navedenog dana ne budu zatečeni u obavljanju poslovnih djelatnosti, kako ne bi bili prekršajno sankcionirani. Iste upozoravamo na zaprijećene kazne zatjecanja u prekršaju, sukladno Zakonu o unutrašnjoj trgovini kazna pravnim osobama kreće se u rasponu 2.000 KM - 10.000 KM, odgovornim osobama u pravnim osobama 500 KM - 1.500 KM, te fizičkim osobama-trgovcima 500 KM-1.200 KM".

"Zapriječene kazne, shodno Odluci, kreću se u rasponu 1.000 KM - 3.000 KM za pravne osobe, 500 KM - 1000 KM za odgovorna osoba u pravnim osobama, te za fizičke osobe 200 KM – 500 KM", ističu.

Sukladno ovoj odluci mostarski Mepas već je na svojim stranicama obavijestio kupce kako "Black Friday" postaje "Black Saturday".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Black Friday križamo, Black Saturday stiže, za sve posjetitelje cijene su još niže. Mepas Mall Black Saturday je savršena prilika za lov na najbolje kombinacije i blagdanske poklone za najmilije po super povoljnim cijenama", poručili su iz Mepasa. 

S druge strane u Sarajevu se Dan državnosti ne slavi. Sarajevo City Centar u petak je otvoren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"U petak normalno radimo. Radno vrijeme je do 22 sata", rekli su kratko za Hercegovina.info iz ovog trgovačkog centra te dodali kako Dan državnosti ne utječe na njihov posao taj dan.

Black Friday na svojim Facebook stranicama najavili su i u Bingo City Centru u Tuzli, ali i primjerice u Delta Planet Centru u Banjol Luci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dan državnosti u petak očito slave samo mostarski trgovci.