ŽZH Vrlo mali broj medicinskog osoblja prijavio se za cijepljenje

Dom zdravlja Ljubuški AstraZeneca
Hercegovina.info

U Zapadnohercegovačku županiju (ŽZH) stiglo je 200 doza cjepiva AstraZenece, koje je Bosni i Hercegovini donirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Iste su raspoređivane po zdravstvenim ustanovama, a sve s ciljem da se najprije cijepi medicinsko osoblje koje je na prvoj liniji obrane protiv koronavirusa i koje je najviše izloženo.

No, kako doznajemo iz Zavoda za javno zdravstvo ŽZH medicinsko osoblje nije se prijavilo u velikom broju za cijepljenje. Cijepio se je jedan manji dio djelatnika koji radi u zdravstvenim ustanovama u ovoj Županiji, a veći broj doza cjepiva je otišao za staračke domove koji su prema federalnom planu imunizacije druga ugrožena vrsta.

Kažimo i to kako su u Zavodu imali znatno veći broj prijava medicinskog osoblja za cijepljenje kada se govorilo da će se cijepljenje vršiti Pfizerom. Je li možda slučaj smrti medicinske sestre iz Austrije proizveo strah za cijepljenje AstraZenecom ili je razlog neki drugi nije nam poznato.

Ono što znamo je to kako će u ŽZH u utorak stići nove količine AstraZenece te kako će ponovno biti upućen poziv domovima zdravlja i zdravstvenim djelatnicima za cijepljenje. Količine koje nakon toga ostanu ići će staračkim domovima, a jedan dio doza će se donirati Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.