ŽZH U 24 SATA Najviše oboljelih i oporavljenih od koronavirusa u Ljubuškom

COVID Bolnica
hercegovina.info

Na području Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) u posljednjih 24 sata na prisustvo koronavirusa testirano je 46 osoba, od čega je osam retestiranih osoba.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12 sati, registrirano je 12 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa, iz Širokog Brijega tri (dvije muške i jedna ženska), Ljubuškog devet (šest muških i tri ženske) osobe. 

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar od covid-19 preminuo je muškarac iz Širokog Brijega 1963. godište. Od prisustva koronavirusa oporavile su se 23 osobe, 10 iz Širokog Brijega, 13 iz Ljubuškog.

U samoizolaciji nalazi se 530 osoba, dok je iz samoizolacije izašlo 25 osoba. Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivno je 308 osoba: s područja općine Široki Brijeg - 154, s područja općine Ljubuški - 84, s područja općine Grude - 48, te s područja općine Posušje - 22 osobe, navedeno je u izvještaju Zavoda za javno zdravstvo ŽZH.