ŽZH Popravlja se epidemiološka situacija, moguće novo popuštanje mjera

Drago Martinović
Civilna zaštita ŽZH

Ravnatelj Uprave civilne zaštite ŽZH Drago Martinović ocijenio je da se epidemiološko stanje na području te županije popravlja te da se u skladu s tim trendom može očekivati daljnje popuštanje restriktivnih mjera.

On je u izjavi za Fenu kazao kako je na području ZHŽ-a trenutno oko 700 aktivnih slučajeva covida-19, što je upola manje u odnosu na prije dvadesetak dana kada je broj oboljelih bio na vrhuncu.

U skladu s poboljšanom epidemiološkom situacijom u ZHŽ-u je prošloga tjedna skraćeno trajanje policijskog sata, pa je tako u toj županiji kretanje zabranjeno u vremenu od 23 do 5 sati ujutro.

- Mi smo u svakodnevnoj komunikaciji sa Zavodom za javno zdravstvo ZHŽ-a. Ravnateljica Zavoda nam preporučuje mjere i mi se ravnamo prema tim preporukama i kao Stožer donosimo zapovjedi. Ako se ovakav povoljan trend nastavi nadamo se da će doći do novog popuštanja mjera - istaknuo je Martinović.

Zapadnohercegovačka županija jedina je u Bosni i Hercegovini dopustila povratak navijača na sportska borilišta, pa je tako za večerašnju utakmicu košarkaškog prvenstva između Širokog i Sparsa u prodaju pušteno deset posto kapaciteta dvorane na Pecari, odnosno 350 ulaznica.

Što se tiče imunizacije stanovništva ona na području ZHŽ-a ide sporo kao i u ostatku države, a prema podacima Civilne zaštite u toj županiji do sada je cijepljeno oko tisuću i pol osoba, odnosno 1,6 posto stanovništva ZHŽ-a.