ŽZH Ograničeno kretanje produženo za još 14 dana

Policija noć rotacije
Ilustracija

Izvanredna sjednica Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke održana je danas u Širokom Brijegu. Kako se navodi u priopćenju mjere ograničenog kretanja produžuju se za još dva tjedna.

"Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi i Zavod za javno zdravstvo ŽZH izvijestili su Stožer o razvoju epidemiološke situacije od prošle sjednice održane 17. ožujka te je evidentno kako su trenutno u ŽZH 1233 osobe oboljele od koronavirusa. S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije od prošle sjednice, donesena je odluka o produženju ograničenja kretanja slijedećih  14 dana (od 31.ožujka zabrana kretanja će biti od 21 sat do 5 sati)", ističe se.

"Zabranjena su okupljanja više od 25 osoba u zatvorenim prostorima i više od 40 osoba na otvorenom prostoru, a nošenje maski u zatvorenim prostorima je obavezno. Učinci  ovih mjera i moguće izmjene bit će razmatrani u sljedećem razdoblju", navodi se u priopćenju.

Na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa pozitivne su 1.233 osobe: iz Širokog Brijega njih 538,  Ljubuškog 195, Gruda 300 te Posušja 200 osoba.