ŽZH Od ponedjeljka u škole samo učenici završnih razreda

Nova osnovna škola Posušje
hercegovina.info

U školske klupe u Županiji Zapadnohercegovačkoj u ponedjeljak će sjesti samo učenici devetih razreda osnovne škole, te maturanti u srednjim školama, potvrdila je danas za Hercegovina.info ministrica obrazovanja te županije Ružica Mikulić nakon sastanka s ravnateljima svih škola.

"Jutros smo imali sastanak s ravnateljima. Dogovorili smo se da u ponedjeljak 19. travnja i utorak 20. travnja u školu idu samo završni razredi osnovnih i srednjih škola. Oni će nastavu pohađati normalno, s tim da se vodi računa da ne bude razred uz razred, nego da se rasporede po školama", kaže Mikulić.

Što se tiče ostalih učenika, sve ovisi o epidemiološkoj situaciji.

"Pratit ćemo odnos broja pozitivnih u odnosu na broj testiranih. Ako broj i dalje nastavi s opadanjem, onda bi u srijedu mogli ići s nastavom za sve, po principu prepolovljenih razreda (onih koji su veći od 25.).Stalno smo u kontaktu s ravnateljicom Zavoda za javno zdravstvo ŽZH. Kako nam je rekla, broj stagnira, a čak je malo i u opadanju. Ako se tako nastavi, onda će i ostali učenici od srijede u školu, rekla nam je ministrica Mikulić.

Podsjetimo, učenici u ŽZH nakon uskrsnih blagdana i proljetnih praznika, zbog epidemiološke situacije, nisu se vraćali u školske klupe, već su ovaj tjedan dobili zaduženja od svojih nastavnika i učitelja što trebaju raditi kod kuće. Za većinu njih, taj način rada će trajati minimalno do srijede.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.