ŽZH neće uvoditi pravilo "cijepljen-testiran-prebolio"

Ljubuški
hercegovina.info

Od 20. prosinca u Federaciji Bosni i Hercegovini počet će se primjenjivati pravilo "cijepljen, testiran, prebolio". To znači da će svi građani, zaposleni u zdravstvenom i socijalnom sektoru, te javnim upravama, morati imati ispunjen jedan od ova tri uvjeta pri dolasku na radno mjesto.

No, u Županiji Zapadnohercegovačkoj to pravilo za sada sigurno neće vrijediti, s obzirom da je u ovoj županiji još uvijek na snazi stanje nesreće. 

"Uvođenje obaveznih potvrda (cijepljen, testiran, prebolio) nije razmatrano na sjednicama Stožera civilne zaštite ŽZH. S obzirom da je još uvijek na snazi stanje nesreće na području naše županije, takvu odluku može donijeti samo Stožer civilne zaštite ŽZH. Situacija se i dalje svakodnevno prati, ali trenutna je procjena kako nema potrebe za dodatnim mjerama", rekao je za Hercegovina.info glasnogovornik Stožera ŽZH Stipan Zovko.

Od ostalih županija očekuje se i traži da izvrše sve pripreme, odnosno da pripreme da bi ljudi koji ne žele cjepivo, testirali se, znači da omasove punktove za testiranje, također da urade značajne aktivnosti na povećanju cijepljenja, odnosno broju cjepnih punktova.