FOTO  ŽUVELA DOVEZAO BAGER Mještanin sišao u korito i zaustavio ga

Radimlja
hercegovina.info

Dok se čeka nalaz inspektora po pitanju Radimlje i onečišćenja iz obližnje ribarnice, vlasnik se dovitlava kako bi sakrio tragove crnila u koritu. Prvo je s nekoliko cisterni vode prije inspekcijskog nadzora pokušao oprati zagađenje, a nakon što mu to nije usjelo jučer su radnici spajali crijeva da otpadne vode provedu u Bregavu. 

Jutros su pak dovezli bager, potvrdio je našem portalu mještanin Ivica Šutalo. Namjera je bila da bagerom saniraju korito Radimlje koje je u potpunosti onečišćeno. "Sišao sam u korito i rekao im da neće, na što su se povukli", kaže u izjavi našem portalu Šutalo. 

Žalosno je zapravo koliko je ova država spora kada treba zaštititi vlastite blagodati. Mještani više ne znaju što činiti i koga zvati da se onečišćenje njihova mjesta i rijeka okonča. Federalni vodni inspektor u ponedjeljak je boravio u Stocu, te nas izvjestio da nije zatekao pravnu osobu(bio je vlasnik firme, no ne i sin koji je direktor), te da čekaju očitovanje na zapisnik. U međuvremenu mještani biju bitku s vjetrenjačama. 

I JU Radimlja, koja je u neposrednoj blizini pisala je dopise nadležnima, budući da se nekropola pod zaštitom UNESCO-a nalazi u neposrednoj blizini. Očekuju se žurni potezi nadležnih da se problem na Radimlji riješi. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.