Žurno pokrenuti proceduru postupka javne nabavke knjižica za putovnice

putovnica
trenutnog stanja u pogledu osiguravanja knjižica za putovnice za građane Bosne i Hercegovine u skladu s važećim zakonskim rješenjima, o čemu će informirati Vijeće ministara BiH.

Istovremeno, IDDEEA će hitno pokrenuti proceduru postupka javne nabavke knjižica za putovnice, uz napomenu da je neophodno angažirati posebne stručne osobe iz oblasti javnih nabavki i pridržavati se uvaženih navoda iz Rješenja Ureda za razmatranje žalbi.

Zadužena je IDDEEA da pravovremeno informira Vijeće ministara BiH o stanju implementacije postupka javne nabavke za izbor dobavljača knjižica za putovnice.

Vijeće ministara BiH donijelo je ove zaključke nakon što je upoznato s Informacijom IDDEEA-e u kojoj su nabrojani uzroci problema u opskrbi knjižicama za putovnice nakon 21. ožujka ove godine, kada ističe ugovor sa sadašnjim dobavljačem tvrtkom "Muehlbauer".

Vijeće ministara BiH informirano je da je Ured za razmatranje žalbi u dva navrata zaustavio postupak nabavke putnih isprava te da postojeći propisi ne dozvoljavaju stvaranje zaliha knjižica za putovnice.

Prema Informaciji IDDEEA-e, Pravilnik o izmjenama Pravilnika o obliku, sadržaju i minimalnim zaštitnim elementima pasoša, diplomatskog i službenog pasoša, stupit će na snagu 18. siječnja ove godine, čime se otklanjaju primjedbe iz Rješenja Ureda za razmatranje žalbi i omogućava konkurentnost u ovom postupku, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.