Županijski odbor HSS-NHI ZHŽ rad nastavlja u HSS-u

Donesena je jednoglasna odluka da Županijska organizacija HSS-NHI, sa svim Općinskim organizacijama, povjerenstvima i temeljnim ograncima istupa iz članstva HSS-NHI-a te da svoj rad nastavlja u Hrvatskoj seljačkoj stranci. Svjesni političkoga trenutka u kojem se nalazi BiH i hrvatski narod u Bosni i Hercegovini Županijski odbor HSS-a je donio jednoglasnu odluku da :

Podržava stvaranje svehrvatskoga saveza unutar hrvatskoga političkog korpusa. Poziva sve relevantne stranke sa hrvatskim predznakom da se preko svehrvatskog saveza formira blok koji će se suprotstaviti bošnjačkom bloku koji predvodi SDP, koji je hrvatskom narodu u BiH podlo nametnuo člana predsjedništva, a očito ima namjeru nastaviti majorizaciju i preglasavanje Hrvata u BiH.

U ovom odsudnom trenutku za budućnost hrvatskoga naroda na ovim prostorima, bilo kakovo istupanje bilo koje stranke iz svehrvatskog bloka i ulazak u samostalne aranžmane sa SDP-om Zlatka Lagumdžije HSS Županije Zapadno-hercegovačke će smatrati veleizdajom. Na kraju ukoliko, a mi ne želimo vjerovati u to,bilo koja stranka sa hrvatskim predznakom ima namjeru,zbog nekoliko fotelja i mrvica sa stola SDP-a ući s njima u koaliciju, podsjećamo na besmrtne riječi kardinala Franje Kuharića: “Ima istina od kojih se ne može i ne smije odstupiti; ima granica na kojima se mora stati i ima položaja sa kojih se ne smije uzmaknuti!“ - stoji u priopćenju Ureda za informiranje HSS-a.