Zrinjski slavio u derbiju protiv Sarajeva na Koševu

Sarajevo Zrinjski
FK Sarajevo

Nogometaši HŠK Zrinjski večeras su sjajnom igrom slavili u derbiju protiv Sarajeva na stadionu 'Asim Ferhatović Hase'. 'Plemići' su dominirali cijelim susretom, a strijelci su bili Tičinović (24) i Bašić (35.)

Prvu prigodu na utakmici imali su domaći. Pucao je iskosa Fanimo, ali njegova lopta odlazi pokraj vrata Kukića.

U 5. minuti za Zrinjski je pokušao Juranović, ali loptu sigurno hvata vratar Sarajeva Dizdarević. Tri minute kasnije dobro je ubacio Tičinović, a udarac Bašića glavom hvata Dizdarević.

U 13. minuti jedanaesterac za Zrinjski. Fantastičnu akciju iz kornera odigrali su Juranović, Tičinović i Bilbija koji puca, lopta u ruku pogađa jednog igrača Sarajeva i sudac pokazuje na bijelu točku. Loptu je uzeo kapetan Zrinjskog i probao panenkom. Dizdarević se nije dao prevariti i mirno je obranio udarac Bilbije.

Mogao je Bilbija do pogotka u 21. minuti. Odlično je ubacio Ćorluka, a Bilbija puca za malo pokraj vratnice.

No, tri minute kasnije trese se mreža Sarajeva. Ubacio je s lijeve strane Bekić, a Tičinović se na drugoj vratnici ušuljao iza leđa Pidre i glavom matirao Dizdarevića.

U 27. minuti ponovno je za Sarajevo probao Fanimo, ali udarac Engleza odlazi pokraj vrata. Minutu kasnije pokušao je za domaće Cmiljanić, ali njegov udarac pogađa vanjski dio mreže.

U 34. minuti Zrinjski je poveo 0:2. Fantastičnu akciju odigrali su Tičinović, Bilbija i Bašić. Tičinović je poslao prizemnu loptu u peterac za Bilbiju koji majstorski petom ostavlja loptu za Bašića, a mladi veznjak Zrinjskog sjajno pogađa za novo slavlje 'Plemića'.

Do kraja poluvremena pokušao je još za domaće Bagarić koji je pucao glavom, ali njegova lopta odlazi iznad vrata Kukića.

U nastavku prvi prijete domaći. Sjajan solo prodor je napravio Tino Sven Sušić, lopta je nakon gužve došla do Šabanovića, a ovaj jako loše puca visoko preko gola.

Minutu kasnije dobro je za Zrinjski probao Bilbija, ali njegov udarac odlazi malo iznad vrata Dizdarevića. 

U 56. minuti stopostotna prilika za Zrinjski. Bekić je sjajno ubacio za Tičinovića koji izlazi sam pred Dizdarevića i puca iz prve, ali vratar Sarajeva to sjajno brani.

U 63. minuti dobro je pucao Zlomislić, no lopta odlazi tik uz vratnicu. U 81. minuti Sarajevo ostaje s deset igrača. Neoprezno je đonom išao na Bašića kapetan domaćih Dupovac i dobio izravni crveni karton. Mladi Bašić još je dobro i prošao u ovom duelu. Jako ružno je to izgledalo.

U 89. minuti pucao je večeras raspoloženi Bekić, ali lopta ide ravno u vratara Sarajeva.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i Zrinjski je zasluženo bodove odnio za Mostar. S ovom pobjedom 'Plemići' su sada na trećem mjestu s 4 boda i utakmicom manje, dok je Sarajevo sedmo s bodom manje. 

U idućem kolu Sarajevo će gostovati kod Rudara, dok će Zrinjski na svom stadionu dočekati Željezničar.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.