Zornić: Radi se o montiranim optužbama, ovo je pokušaj zaustavljanja revizije rada Toplana

ubojstva, hrvata , Sarajevo, Enver Zornić, KJKP Toplane

Direktor KJKP Toplane Enver Zornić oglasio se nakon natpisa o njegovoj presudi za ubojstva Srba i Hrvata tijekom rata u Sarajevu. Kazao je da tekst Žurnala produženi pritisak i atak na čast i život njega i njegove obitelji koji traje i ne prestaje još od 1993. godine, piše Klix.ba.

"U potpunosti negiram citirane navode i svoje učešće u navedenim događajima jer se radi o tada montiranim optužbama i procesima. Očito interes naručioca ovog teksta i momenat njegovog objavljivanja aludira na pokušaj da zaustave započeti proces revizije ranijeg rada i poslovanja KJKP Toplane Sarajevo u kojem postoje jasne indicije o mogućim zloupotrebama te o privrednom i organiziranom kriminalu, o čemu je dijelom već upoznato nadležno tužiteljstvo", kaže Zornić.

Poručio je kako usprkos prijetnjama i ucjenama nitko neće zaustaviti započete promjene i razotkrivanje kriminala u KJKP Toplane Sarajevo.

Podsjetimo, portal Žurnal objavio je danas da je novoimenovani direktor javnog poduzeća Toplane Sarajevo Enver Zornić osuđen da je naredio ubojstva Jagode Janković i Sretena Ninkovića, čija su tijela potom spaljena, te da je pravomoćno osuđen na deset godina zatvora. Jedinica kojom je zapovijedao navodno je ubila i Josipa Gogala, člana sarajevskog HDZ-a.

I SDP-a su poručili da će, ako se ovi navodi ispostave točnim, Zornić biti smijenjen s ove funkcije i isključen iz stranke.