ZNATE LI TKO SU 'BASTARDI'? Na granici BiH i Hrvatske sve su prisutniji, mnogi ih nazivaju još 'vukopsima'

Vukopas bastard

Dok policajci na području Vrgorca migrante "hvataju" dronom, na cestama se viđaju nesvakidašnje scene. Posebno u pograničnom području gdje je bračni par iz okolice toga grada svojim mobitelom uhvatio vuka u klinču s mladuncem divlje svinje.

Ni njihova nazočnost s automobilom na samo nekoliko metara razmaka nije omela predatora u svom naumu da se "omrsi" mladom prasetinom. Parkirani u vozilu očito su i sami ostali iznenađeni prizorom kakav se može samo vidjeti u najboljim dokumentarcima o životinjskim svijetu, piše Slobodna Dalmacija.

Odmah nakon objave snimke užarile su se društvene mreže, pa tako i nagađanje lovačke populacije, je li se uistinu radi o vuku ili sve prisutnijem bastardu, mješancu kakvog psa i vuka.

"Prema izgledu, sve upućuje da se radi o vuku, ali zahvat kojim davi nazime, manir je vukopsa kojem je specifično da žrtvu hvata za trup ili njezin zadnji dio.

Ovakve slike, nažalost, viđat ćemo sve češće, jer je populacija mješanaca u okolišu u znatnom porastu", tvrdi Nediljko Stanić, predsjednik Lovačke udruge "Mosor-Priko" iz Omiša i dobar poznavatelj prilika po pitanju vučje populacije u Dalmaciji.