Znate li kako je dio ruke svetog Leopolda završio u Maglaju?

maglaj crkva
maglaj crkva
Tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića, kojega je papa Franjo zajedno s p. Piom iz Pietrelcine proglasio zaštitnikom Godine milosrđa jučer je stiglo u Zagreb. Sv. Leopold Mandić jedan je od najomiljenijih hrvatskih svetaca, bio je veliki ispovjednik, a njegovo tijelo posve je sačuvano i neraspadnuto te prvi put došlo je u Hrvatsku, javlja avaz.ba.

I dok je tisuće vjernika pohrlilo u hrvatsku prijestonicu kako bi vidjeli tijelo ovog sveca, manje je poznato da se u Leopoldovu svetištu u Maglaju, u BiH, čuva dio njegove desne ruke.

Naime, prije tri ipo desetljeća glavni gost svečanosti posvete prve novosagrađene crkve u čast sv. Leopolda Bogdana Mandića bio je glasoviti padovanski kapucin i generalni postulator Kauze Leopolda Bogdana Mandića, Pietro Bernardi, koji je tom prigodom donio u Maglaj dio desne ruke sv. Leopolda.

Relikvija je bila pohranjena u svečevom moćniku i predana sarajevskom nadbiskupu Jozinoviću, kao priznanje maglajskom svetištu za njegov uspješan razvoj i za posjećivanje masa pobožnih zavjetovanih vjernika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, bilo je to vrijeme kada su brojni autobusi iz svih župa Hrvatske, na putu za Međugorje, svratili u Maglaj. Ondje su u novom Svetištu obavili pobožnosti u čast sv. Leopolda Bogdana Mandića, a Leopoldov park, jedan od najraskošnijih u Europi, s 2000 ruža, koji izlazi na rijeku Bosnu i gleda na stari grad Maglaj, stvara idealnu priliku za odmor hodočasnika i nastavak puta.