Zlatni pir obitelji Radić: Janjko i Kata su kroz život nastojali živjeti kršćanski, poštujući jedno drugo

zlatni pir, žepče

U župnoj crkvi Sv. Ane u Radunicama nadomak Žepča, 31. kolovoza proslavili su svoj zlatni pir supružnici Janjko i Kata Radić. Janjko je rođen 1943., a 1969. oženio je Katu rođ. Džambo u župi Osova.

U braku su stekli šestero djece: Ivu (1970.), Franu (1972.), Matiju (1974.), Marka (1977.), Draganu (1983.) i Marijana (1985.). A djeca su im podarila 11 unučadi, piše Nedjelja.ba.

Misu i blagoslov supružnika imao je radanački župnik vlč. Ilija Orkić. Pod svetom misom je pjevao župni zbor.

Janjko i Kata su kroz život nastojali živjeti kršćanski, poštujući jedno drugo. Župnik Ilija je u prigodnoj propovijed zahvalio njima i dragom Bogu na svemu lijepom što se dogodilo kroz njihovih proteklih pedeset godina braka. Između ostalog je rekao:

„Ovo misno slavlje i susret je čestitka i zahvala vama dvoma za sav uložen trud u podizanju djece, pružanju dobrosusjedskih odnosa, potporu životu u župi. Nadam se da još uvijek možete pronaći lijepih tema razgovor. A unuci kada vam dođu – uzmite im mobitel iz ruku i pričajte im priče. Govorite im kako ste živjeli; družite se sa svojim unucima... Bog zna da često nije bilo lako i da netko uvijek više 'potegne'. Nismo došli vagati tko je više doprinio nego zahvaliti dragom Bogu na svemu što je dao. Neka vas Bog blagoslovi i podari još puno lijepi dana, godina...“ Slavlje se nastavilo u obiteljskom domu supružnika.