Živko Budimir izabran za predsjednika Stranke pravde i povjerenja

Živko Budimir, spp, Živko Budimir, hrvatski član predsjedništva, Živko Budimir, nestanak, spp, Predsjednik SPP
...ulazak u vlast na svim razinama i osvajanje mjesta u Predsjedništvu BiH na općim izborima 2014.

U obraćanju izaslanicima nakon njegovog izbora, Budimir je kazao kako su to "ambiciozni ali i realni ciljevi".

Govoreći o odluci da osnuje novu stranku, Budimir je kazao kako to nije bila laka odluka i da ga je na to natjerala "prljavština i mulj u kojem danas živimo".

"BiH ima i previše političkih stranaka ali, usuđujem se reći, niti jednu stranku desnog centra, istinsku bosanskohercegovačku, multinacionalnu stranku, koja propagira i bori se, teorijski i praktično, za jednakopravnost svih njenih građana i naroda u BiH. BiH je trebala takva stranka i ima je od osnivačkog sabora SPP-a", istaknuo je Budimir.

Predsjednik SPP-a kazao je kako je osnivanje i rast te stranke "zabrinuo velike političke stranke koje su zbog toga poduzele oštre i nečasne radnje kako bi nas makar usporili ako nas već ne mogu spriječiti".

"I sam sam izložen neviđenoj torturi otuđenih centara moći ali ih se ne plašim jer su istina i pravda na mojoj strani", kazao je Budimir.

Govoreći o aktualnoj političku situaciju, Budimir je pozvao međunarodnu zajednicu da se aktivnije uključi u rješavanje problema u BiH: "Očekivali smo da shvate da dogovor koji je postignut 1995. godine, a na koji se oni pozivaju, ne osigurava okvir za kvalitetnu nadgradnju. Ili, preciznije rečeno, nije osigurana potpuna provedba potpisanog sporazuma. To je uzrokovalo nemogućnost funkcioniranja sustava i njegove nadgradnju".

Dodao je kako to ne znači da dijeli mišljenje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Ja znam da je Daytonskim sporazumom potvrđena država BiH, a ne srpska država u okviru BiH. Srpske države nikada nisu postojale preko Drine i nema niti jedan razuman niti opravdan razlog da se stvaraju", kazao je Budimir, naglasivši kako destruktivna SNSD-ova i Dodikova politika nanosi štetu svima u BiH, a posebice Srbima.

fena