"ŽIV JE" Hadžović kaže da bi školska godina u HNŽ trebala početi pod normalnim uvjetima

ministar rašid hadžović, Rašid Hadžović, SDA BIH, HDZ BiH, škola, djeca
hercegovina.info

"U Hercegovačko-neretvanskoj županiji školska 2021./2022. godina trebala bi početi 6. rujna i pod normalnim uvjetima, odnosno sva djeca bi se trebala naći u školskim klupama", izjavio je Feni ministar obrazovanja, znanosti, kulture i športa u Vladi HNŽ-a Rašid Hadžović, napominjući da je ipak Krizni stožer taj koji donosi odluke vezano za epidemiološku situaciju.

"Ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i športa se zalaže da školska 2021./2022. godina počne u punom kapacitetu na način da se djeca i nastavnici vrate u školske prostorije, ali je Krizni stožer taj koji donosi preporuke i odluke vezano za epidemiološku situaciju i Ministarstvo će te preporuke pratiti kao i dosad", podvukao je ministar Hadžović.

Po njegovim navodima, trenutačno Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi nije donio nikakve epidemiološke mjere i odluke povodom početka nove školske godine.

Ministar Hadžović je podsjetio da se u suradnji s Ministarstvom zdravstva, Zavodom za javno zdravstvo i domovima zdravlja ljetos uveliko krenulo u imunizaciju prosvjetnih radnika.

"Cijepljenjem bi nastavnici zaštitili sebe i učenike od novih sojeva koronavirusa, a naravno otvorila bi se i mogućnost da se nastava odvija u učionicama sa satom od 45 minuta uz ostale školske aktivnosti", objasnio je resorni ministar.

Hadžović je kazao kako se za cijepljenje prijavilo oko 900 osoba ali taj broj je, kaže, i veći, jer se dosta radnika cijepilo u privatnom aranžmanu.