ZIMSKA IDILA ZA VIKEND Širom zemlje očekuje se snijeg

Prozor Rama Snijeg
hercegovina.info

Nakon obilja kiše, prema prognozi federlnih meteorologa diljem zemlje za vikend se očekuje snijeg. 

11.12.2021., u Bosni i Hercegovini oblačno. Širom zemlje će padati susnježica i snijeg, a u nizinama može padati i kiša. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Temperatura zraka većinom između 0 i 4 Celzija, na jugu zemlje od 6 do 10 Celzija.

U nedjelju, 12.12.2021., pretežno oblačno prije podne. Snijeg se očekuje u središnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti sa sjeverozapada i juga prema istoku zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Povremeno će biti jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 4 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4 Celzija, na jugu zemlje do 9 Celzija.

U ponedjeljak, 13.12.2021., u Bosni se prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1 Celzija, na jugu zemlje do 4 Celzija. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 5 Celzija, na jugu zemlje do 9 Celzija.