Zemlja gori, ministar se češlja

Jerko Ivanković Lijanović, požari, civilna zaštita

Osim nefunkcionalnosti, ovu vlada je dozvolila neugodna iznenađenja na svim poljima. Prvo je vladu iznenadio snijeg koji je gle čuda u zimu prekrio državu, a evo sada novo iznenađenje je došlo u vrućinama koji su nam donijeli ljetni mjeseci. I dok smo poslije prvog zimskog iznenađenja imali prigodu gledati zapovjednika Civilne zaštite FBiH kako nas je lagao da je sve pod kontrolom, sada je jednostavno nestao

. Poslije tog zimskog iznenađenja gospodin ministar, i zapovjednik Civilne zaštite nas je uvjeravao da slijede velike poplave, od kojih će nas on i njegova vlada zaštiti. Poslije toga nismo vidjeli ni p od poplava, ali je zato našu vladu iznenadilo ljeto i velike vrućine koja su izazvale požare. Još u svibnju je počelo gorjeti kod Konjica, i da nije bilo kanadera iz Hrvatske tko zna kako bi prošlo to prvo iznenađenje? Od tada pa do danas ni traga ni glasa od zapovjednika Civilne zaštite iako je skoro cijela Federacija u dimu i vatri. Slabo opremljeni vatrogasci se danonoćno nadljudskim snagama bore sa vatrenim stihijama, iako realno nisu opremljeni ni za skidanje zalutalih mačaka sa drveća.

Jedina mjesta na kome možemo vidjeti resornog ministra čije šume gore danima i zapovjednika Civilne zaštite su jambo plakati na kojima on nas poziva da kupujemo domaće, a da nam za domaći proizvod ne trebaju novci nego srce. Za takvu vrstu kampanje isti gospodin je potrošio 671.888 KM našeg novca, i za takvo nešto nije nikome odgovarao.

Da je umjesto te ublehe novac preusmjerio u vatrogasne svrhe danas bi situacija možda bila malo bolja. Ovako država gori, ministar se češlja za slikanje za predizbornu kampanju koja slijedi. Još strašnija situacija je sa helikopterima OS BiH koji je u tijeku najvećih požara poslani na remont???


Ni ovi propusti neće nikoga zabrinuti osim onih koji su najviše pogođeni vatrenim stihijama, a to su obični građani kojima su uskraćena sva prava, pa i pravo na život. U normalnim državama ne bi se trebalo čekati ni 24 sata da padaju ostavke, a i tužiteljstvo bi imalo pune ruke posla. U ovakvoj državi imamo što imamo, a na kraju i zaslužili smo da nas ovakav ministar i zapovjednik Civilne zaštite brani od nepogoda.

hercegovina.info