Željko Kopanja: Nekome treba psihijatar

FTV je u utorak navečer objavio kako su Obhođašu novac nudili "emisari Željka Kopanje, vlasnika Nezavisnih novina i Glasa Srpske".

Predsjednik SDA, Sulejman Tihić je rekao je kako je za ovu priču čuo nekoliko dana prije nego je objavljena, i to od Hadžiomerovića, pišu Nezavisne novine.

- Nazvao me je Hadžiomerović i rekao mi da je Obhođašu nuđen novac kako bi svjedočio da ga je reketirao urednik emisije 60 minuta. Kao predsjednik stranke htio sam to provjeriti i nazvao sam Obhođaša koji je bio nedostupan. Zbog silnih obveza i sastanaka koje imam ovih dana poslije ga nisam stigao ni nazvati. Tako da o tome ništa ne znam, osim onoga što mi je Hadžiomerović rekao, istakao je Tihić, prenosi Srna.

Dodao je kako ga je Obhođaš nazvao u srijedu ujutro i rekao ono što je objavljeno na FTV, ali nije mu govorio o svojoj ulozi u tome.

- Dakle, znam ono što je objavljeno, ali ne znam je li tu netko nekoga ucjenjivao ili reketirao, rekao je Tihić.

Potpredsjednik Federacije, Mirsad Kebo, koji je i dužnosnik SDA, rekao je da ništa o tome ne zna i da je čuo da je to objavljeno, a Ahmetović, koji je potpredsjednik SDA, rekao je kako ne može ništa govoriti o tome jer se mora čuti s Obhođašem.

Vlasnik Nezavisnih i Glasa Srpske, Željko Kopanja je rekao da ne zna ni tko je Obhođaš, te da ova informacija objavljena na FTV govori da je ''nekome potrebna psihijatrijska pomoć''.

FTV je objavila kako je bivšem federalnom ministru Salki Obhođašu ponuđen novac da bi optužio Bakira Hadžiomerovića, urednika političkog magazina 60 minuta, da ga je reketirao, objavila je Federalna televizija.

Ne navodeći izvore, FTV je objavila kako doznaje da je Obhođašu tom prilikom otvorena mogućnost da zatraži novca koliko hoće, samo da bi Hadžiomerovića optužio za reket, i to u medijima pod kontrolom predsjednika RS-a Milorada Dodika.