Željka Bukmir tvrdi da nije imala pristup podacima

Muselimović i Bukmir
Muselimović i Bukmir

... otkrivajući osumnjičenima za organizirani kriminal da im se prisluškivaju telefoni, piše Dnevni avaz.

Prijetili sinu
Na jučerašnjem ročištu Bukmir je svjedočila u svoju korist. Ona je kazala da je u Sudu BiH počela raditi kao sudski pripravnik 1. rujna 2011. godine. Odgovarajući na pitanja svog branitelja Josipa Muselimovića, Bukmir je kazala da nije imala pristup bazi podataka Suda BiH. Također, kazala je da nije prošla obuku o zaštiti podataka, kao i da je generalni tajni9k Suda BiH nije obavijestio o pravilniku, a što je, prema tvrdnjama odvjetnika Muselimovića, bio dužan.

Ona je negirala da je imala pristup povjerljivim i strogo povjerljivim podacima, te da je imala saznanja da se protiv Ivice Tomića vodi postupak i da mu se prisluškuje mobitel.

S druge strane, potvrdila je da je pratila predmet Miljenka Ereša te da je s kolegicama samo komentirala taj slučaj. Potvrdila je da se ispred teretane našla s Tomićem.

"Prenijela sam mu svoja saznanja da su neki momci prijetili da će mu pretući sina", kazala je Bukmir.

Različite izjave
Tužitelj Dubravko Čampara kazao je da je svjedočenje Bukmir u koliziji s njenim ranijim iskazom koji je dala inspektorima Federalne uprave policije. Tužitelj Čampara pitao je svjedokinju je li točno da je izjavila da je posredstvom privatnih veza saznala da se protiv Tomića vodi postupak zbog šverca cigareta, odnosno da se spominje njegovo ime, te da mu se prisluškuje mobitel, a da je svoja saznanja njemu prenijela tijekom sastanka ispred teretane.

"Potpisala sam takvu izjavu da bih išla kući. Kazali su mi da će me, ukoliko ne bude tako, zatvoriti", kazala je, između ostalog, Bukmir.

Na jučerašnjem ročištu svoj iskaz je dao i Tomić, koji je kazao da nije znao da mu se prisluškuje mobitel i da se protiv njega vodi postupak.