Fatalnoj pripravnici iz Ljubuškog presuda 28. studenog

Željka Bukmir Josip Muselmiović
Željka Bukmir Josip Muselmiović
...koja se tereti da je 2011. godine, radeći kao pripravnica u Sudu BiH, zloupotrijebila položaj, otkrivajući osumnjičenima za organizirani kriminal da im se prisluškuju telefoni.

Priznanje optužene

Sutkinja Hasija Mašović zakazala je izricanje presude za 28. studenog.

Tužitelj Dubravko Čampara kazao je prilikom izlaganja završnih riječi kako je Tužiteljstvo izlaganjem materijalnih i subjektivnih dokaza, kao i saslušavanjem svjedoka, van svake razumne sumnje dokazalo da je optužena počinila krivično djelo koje joj se stavlja na teret.

- Prilikom saslušavanja optužena je priznala izvršenje krivičnog djela. Budući da je riječ o mladoj osobi koja se prvi put nalazi u ovakvoj situaciji, Tužiteljstvo predlaže da kazna ne bude ni najmanja i najveća - kazao je, između ostalog, tužitelj Čampara, dodavši kako Tužilteljstvo, osim redovitih, nije imalo drugih troškova tijekom suđenja.

Površna optužnica

Ana Primorac, odvjetnica optužene Bukmir, kazala je, pak, kako joj nije jasno kako je uopće mogla biti podignuta, prema njenim riječima, površna optužnica.

- Materijalni dokazi Tužiteljstva su nezakoniti. Također, optužena nije mogla kao pripravnica imati pristup bazi podataka i povjerljivim slučajevima. Tužiteljstvo nije ponudilo nijedan dokaz u kojem se spominje ime Bukmir, a i svjedoci su potvrdili kako nisu dobili nikakva saznanja od optužene. Jedina pravilna odluka je oslobađajuća presuda - kazala je Primorac.

avaz