FOTO  ŽELE SAJAM SVAKI DAN Soko danas miriše, stigli probrani nosevi iz regije

Sajam 2022 zvanice
Hercegovina.info

U krugu nekadašnjeg Sokola danas je otvoren Sajam gospodarstva. Mnogi su time zadovoljni, pa i oni od kojih se ne bi nadali, budući da im sajamski dani znače gužvu na putu do posla.

Gospodarstvenici iz kruga Sokola, zajedno s više stotina djelatnika danas su iznimno zahvalni na održavanju sajamske manifestacije, i žele da je sajam svaki dan, budući da tvrtka koja se bavi zbrinjavanjem medicinskog otpada danas ne radi.

„Molimo da se zahvalite svim nadležnim, posebno Gradu Mostaru što danas možemo normalno disati. Voljeli bi da je sajam svaki dan“, kažu nam gospodarstvenici, potpisnici peticije.

Podsjetimo, Mjesna zajednica Rodoč, Mjesna zajednica Jasenica, Osnovna škola Bartola Kašića, Vojarna Stanislav Baja Kraljević, Sveučilište u Mostaru, Uprava za neizravno oporezivanje, te ugostiteljski objekti oko nekadašnjeg Sokola, kao i gospodarstvenici koji djeluju u krugu istoga potpisnici su zahtjeva za

U svom zahtjevu administraciji upozoravali su ponajviše na nepodnošljivi smrad u procesu sterilizacije medicinskog otpada koji se ovdje dovozi iz SKB-a Mostar.

Gradski i federalni inspektori po izlasku na teren nisu ustanovili ništa sporno, a potpisnici peticije dalje se dovitlavaju kako ovo poduzeće izmaknuti iz kruga Sokola. Inače, iz MVVM-a su našem portalu kazali da nema neugodnih mirisa iz njihove hale, a da je osjet kao zubara.

Susjedi pak tvrde da je smrad nesnošljiv, radnicima izaziva glavobolje i otežava rad. Tko je i koliko u pravu najbolje bi pokazala neka neovisna mjerenja kvalitete zraka u ovom djelu grada.