ZDRAVSTVENO DISKRIMINRANI Stanovnici HNŽ su jedini koji se ne mogu liječiti kod privatnika o trošku ZZO

HNŽ,pacijenti,zdravstvo,futura

Zakonito ugovaranje zdravstvenih usluga trebao bi biti temelj za kvalitetno zdravstvo, zadovoljne korisnike, ali i pružatelje usluga.

Korisnici zdravstvenih usluga u HNŽ-u već godinama ukazuju na nezadovoljstvo kvalitetom zdravstvenih usluga, diskriminaciju u odnosu na osiguranike u drugim županijama i sl. S druge strane, pružatelji zdravstvenih usluga u HNŽ-u su također nezadovoljni, prije svega svojim materijalnim statusom, najavljuju štrajkove, prosvjede i borbu za kolektivni ugovor tvrde iz organizacije Prava pacijenata BiH.

Pitaju se, koliko oni razmišljaju o samom ugovaranju zdravstvenih usluga koje pružaju? Znaju li oni kako se sklapaju ugovori između ZZO HNŽ- a i njihovih zdravstvenih ustanova, jesu li nekada možda vidjeli ili makar tražili te ugovore? Tko zna, možda je upravo u zakonitom ugovaranju usluga i ključ njihovog problema?!

Pozivaju liječnike i drugo medicinsko osoblje da podrže građane/osiguranike/pacijente/ u borbi za zajednička prava i potpišu peticiju kojom se traži zakonito ugovaranje zdravstvenih usluga U HNŽ-u.

Peticiju možete potpisati OVDJE.