FOTO  Zdravstveni djelatnici iz Konjica blokirali M-17: "Ovo je sramota države, djeca su nam gladna"

Zdravstveni djelatnici Konjic
hercegovina.info

Kako su to i najavili, zdravstveni djelatnici danas su u potpunosti blokirali magistralnu cestu M-17 u mjestu Drecelj. Kažu kako im se do danas nitko od nadležnih nije obratio po pitanju rješavanja njihovog problema, a to je deblokada računa Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic kako bi konačno dobili svoju plaću, koju nisu vidjeli već preko šezdeset dana.

"Nažalost nismo dobili nikakav odgovor u vezi deblokade računa naše dvije zdravstvene ustanove. Jučer smo imali sastanak sindikata  gdje je jednoglasno donesena odluka da se danas stupi u potpunu blokadu magistralne ceste M-17 se do ispunjenja našeg zahtjeva. Jedini zahtjev je da se deblokira račun i da zdravstveni djelatnici dobiju plaću. Danas je 3. prosinca i danas je trebala biti isplaćena plaća za rujan. Očigledno je da nema ni volje ni želje da se računi odblokiraju", rekao je Irfan Jazvin, predsjednik Nezavisnog sindikata opće bolnice Konjic.

Zdravstveni djelatnici Konjic

"Što se tiče Porezne uprave u Mostaru, mi smo dobili informaciju da je predmet prebačen na federalnu razinu. Ministrica Jelka Miličević je odbacila naš zahtjev. Protiv nje je 2017. godine podnesena kaznena prijava i ona u takvom stanju ne može deblokirati račune. Sada se ide prema Vladi FBiH i premijeru Novaliću, da sjednu i donesu odluku da riješe problem. Naša djeca su gladna. Zdravstveni djelatnici idu na posao, a ne znam i zašto idu. Ljudi troše svoja sredstva. Materijalno-tehnička sredstva su nam također pri kraju. Mi uskoro nećemo imati s čime raditi i pružati adekvatne usluge građanima", kazao je Jazvin.

Zdravstveni djelatnici Konjic

"Ovo je sramota države i vlasti na svim razinama, od općinske, županijske i federalne, da su dopustile da danas heroji iz Konjica moraju blokirati magistralnu cestu M-17, žilu kucavicu ove države. Nikome nije drago biti na ovoj kiši, smrzavati se i blokirati cestu no, prisiljeni smo", rekao je predsjednik Sindikata zdravstvenih djelatnika HNŽ-a Dalibor Vuković.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.