ZBOG VEZA S VELJOM NEVOLJOM Uhićena bivša državna tajnica MUP-a Srbije

Velja nevolja, Dijana Hrkalović
MUP Republike Srbije

Sudac za prethodni postupak Posebnog odjeljenja za organizirani kriminal Višeg suda u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bivšoj tajnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Dijani Hrkalović, priopćeno je iz Višeg suda.

Kako se navodi u priopćenju, njoj se na teret stavlja da je izvršila produženo krivično djelo trgovina utjecajem,  javio je BIRN.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je policija privela Hrkalović, navodeći da se radi o dokazima nadležnih u vezi „ubojstva na šinama“ u Beogradu. Radi se o ubojstvu Vlastimira Miloševića u Ulici kraljice Marije u Beogradu, 2017. godine.

Zbog ubojstva Miloševića je 2017. bio priveden Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, ali ga je Viši sud u svibnju 2018. godine oslobodio optužbi.

Belivuk se danas tereti da je vođa kriminalne grupe koja se tereti za različita kaznena djela među kojima su teška ubojstva, otmice, dilovanje droge i nedozvoljeno nošenje i promet oružja.

Kaznena prijava podnesena je i protiv Dejana Milenkovića, nekadašnjeg načelnika Službe za specijalne istražne metode, zbog zloupotrebe službenog položaja.