Zbog utakmice nogometne reprezentacije BiH pojačan promet prema Zenici

Zbog utakmice koja se održava večeras u Zenici, očekuje se pojačan promet na svim pravcima koji vode prema Zenici, pa se moli vozače da voze opreznije i izbjegavaju rizična preticanja.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacijskih radova u tunelu Vranduk II, prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Tijekom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima dolazi do obustave prometa u intervalima od 00.30 do 01.30 sati, od 02 do 03.30 sati i od 04 do 05.30 sati.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je promet za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacijskih radova, obustavljen je promet na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva sa aktualnim radovima izdvaja se autoput A-1 dionice Podlugovi-Sarajevo sjever i Sarajevo zapad-Lepenica, kao i magistralni putevi: Olovo-Kladanj, Srebrenik-Orašje, Lanište-Ključ i Jajce-Jezero.

U večernjim satima na relaciji Lapišnica-Višegrad-GP Vardište kretati će se vanredan prijevoz većih dimenzija. Vozači se mole za oprezniju vožnju na ovoj dionici.

Na graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je promet za teretna vozila i autobuse na prometetnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, priopćeno je iz BIHAMK-a.