ZBOG POGREŠNE ODLUKE I FEMICIDA Ured disciplinskog tužitelja formirao predmet protiv sutkinje Lejle Numanović

femicid,Nizama Hećimović,ubojstvo,nermin sulejmanović,Gradačac
Facebook

Ured disciplinskog tužitelja VSTV-a BiH pokrenuo je postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca, koja je odbila izreći mjeru zabrane ubijenoj Nizami Hećimović, na prijedlog Policijske uprave Gradačac, prenosi portal Avaza.

Ovo se navodi u službenom odgovoru VSTV-a BiH Avazu:

"U vezi s Vašim upitom, obavještavamo Vas da je Ured disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (Ured) formirao predmet po službenoj dužnosti temeljem napisa objavljenih u medijima o postupanju sutkinje Općinskog suda u Gradačcu. Ured će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se istražili navodi o povredi službene dužnosti suca u postupku odlučivanja".

Podsjećamo, trostruki ubojica Nermin Sulejmanović prije nekoliko dana brutalno je likvidirao svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović, ubio još dvije osobe, ranio tri, a potom izvršio samoubojstvo.

Samo četiri dana prije ubojstva, sutkinja Općinskog suda u Gradačcu, Lejla Numanović donijela je rješenje kojim se odbija prijedlog Policijske uprave Gradačac za izricanje mjera zabrane uznemiravanja, uhođenja i približavanja žrtvi.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama prijavila partnera od kojeg je pobjegla za nasilje.

Koliko je pažnje i vremena posvetila ovom slučaju govori i dio obrazloženja odluke.

Portal Istraga.ba objavio je fotografiju obrazloženja na kojoj se jasno vidi da je rješenje, ili barem jedan njegov dio, napisano na način da je prepisan dio rješenja druge osobe. Naime, u dijelu odluke se iznenada, bez ikakvog razloga, kao počinitelj nasilja pojavljuje ime čovjeka po imenu Muharem Ćelosmanović umjesto imena Nermina Sulejmanovića.

Pojavljivanje njenog imena u obrazloženju dokazuje da se radi o prijavi Nizame Hećimović.