ZBOG NESNOSNIH GUŽVI Stanovnici Hercegovačke ulice u Metkoviću spremni blokirati granični prijelaz Gabela 1

Gužva granica Gabela Polje
Hercegovina.info

Stanovnici Hercegovačke ulice u Metkoviću zbog nesnosnih gužvi na GP Gabela Polje planiraju povući radikalne poteze – blokirati promet i granični prijelaz za vrijeme najvećih gužvi, prenosi Ljudski. ba.

"U ovim ljetnim danima svi smo svjedoci povećanog broja vozila kako na cestama tako i na graničnim prijelazima sa susjednim zemljama. Konkretno pričamo o GP Gabela 1 koji je po svim svojim karakteristikama (infrastrukturalnim i lokacijskim) nikako ne udovoljava potrebama za većim prolaskom vozila, jedna ulazna i izlazna traka u oba smjera" ističu nezadovoljni mještani.

 

Apelirali su na vikend turiste iz BiH da pri povratku koriste i druge granične prijelaze, posebice MGP Nova sela-Bijača koji je jedan od najvećih državi te svojim infrastrukturalnim karakteristikama može adekvatno odgovoriti na ovaj problem (4 ulazne i izlazne trake po potrebi ).

"Također želimo naglasiti kako u popodnevnim satima, svaki dan na GP Doljani je daleko manja gužva, te je brži protok vozila nego na GP Gabela1, stoga opet naglašavamo, načina i mogućnosti za rješavanje ovog problema itekako ima, a ukoliko se ne učini ništa po ovom pitanju mi stanovnici ulice Hercegovačke u neposrednoj blizini graničnog prijelaza biti ćemo primorani na radikalne poteze poput svakodnevnih blokada svih graničnih prijelaza u Metkoviću u vrijeme najvećih gužvi" poručili su.