"Zauzeto HSP": Počeo rat za zamišljene "fotelje"

Nadzorni odbori i vodstva državnih tvrtki biraju se i postavljaju prema točno određenim i nikada političkim ili stranačkim kriterijima svugdje u svijetu. Iako komunistička navika izbora vodećih ljudi po "partijskoj" pripadnosti nikada u stvarnosti u BiH nije napuštena, pripadnici neformalne skupine koju je građanima Federacije nametnuo OHR odlučili su fotelje u državnim tvrtkama podijeliti između sebe po isključivo stranačkoj pripadnosti.

Lideri stranaka SDP-a, SDA, HSP-a BiH i NS-a Radom za boljitak danas bi trebali održati sastanak na kojem će "usuglasiti plan kadrovske promjene na čelnim funkcijama" tvrtki i agencija u vlasništvu Federacije piše platfomašima naklonjeni Dnevni list.

Stranke okupljene oko SDP-a već su se usuglasile u kojim će poduzećima doći njihovi kadrovi umjesto dosadašnjih.

Prvi na redu je mostarski HT, u kojemu Nikšićeva skupina namjerava vratiti Stipu Prlića izravno odgovornog za katastrofalno stanje u jednom od tri nekada dominantna operatera u BiH. Obzirom kako je nadzorni odbor smjenio Prlića nova vlasti namjerava zamijeniti "neke od" njegovih sadašnjih članova. Mostarski list piše kako je predviđeno da HSP predloži osobu koja bi trebala zamijeniti i izvršnog direktora za pokretnu mrežu Zorana Bakulu.

HSP, osim HT-a, ima namjeru "zauzeti" i čelnu poziciju u Elektroprivredi HZ HB te umjesto dosadašnjeg direktora Matana Žarića predložiti Ivanu Bunozu - trenutačnu v. d. direktorice Uprave za inspekcijske poslove Županije zapadnohercegovačke.

Narodna stranka Radom za boljitak namjerava "zauzeti" čelno mjesto Direkcije za ceste Federacije i dio fotelja u Nadzornom odboru Razvojne banke Federacije.

SDA će "zauzeti" fotelje u Nadzornom odboru mostarskog Aluminija, a Dnevi list piše kako će "visoki predstavnik" SDA u Aluminiju biti Erdal Trhulj kojega je OHR proglasio ministrom energije, rudarstva i industrije FBiH.

(Poslovniportal.ba / Hercegovina.info)