Zastupa neovisnu Koaliciju "Pod lupom", a derneči s kandidatom za načelnika

pod lupom
hercegovina.info

Koordinator Koalicije "Pod lupom" za Stolac Adnan Gerin očito je zaboravio ciljeve i misiju organizacije koju prestavlja te mu se omaklo sudjelovanje na druženju s nezavisnim kandidatom za načelnika Stoca Zoranom Turkovićem, javljaju nam čitatelji iz Stoca. 

Koaliciju "Pod lupom" čini pet nevladinih organizacija, a cilj joj je, kako navode na stranici, nestranačko promatranje izbornog procesa u BiH, a podržavaju ih EU i SAD.

Upravo predstavnik te organizacije, koja se predstavlja kao nestranačka, treći je na slici na stranačkom druženju u Stocu. Prvi je (svi stoje) aktualni kandidat za načelnika Zoran Turković, drugi Nihad Bajramović, procesuiran zbog nereda u Stocu 2016., a treći Adnan Gerin, koordinator Koalicije pod lupom za Stolac. 

“Evo stigli smo na heftu pred održavanje općinskih izbora. Ko misli glavom, a ne želucem reći će da je došla voda do grla Ii da konačno općinska administracija treba dobiti novog čovjeka”, objavljeno je u jedno Facebook objavi s druženja kojem je nazočio i Gerin. 

U Koaliciji "Pod lupom" za portal hercegovina.info kažu da je ovo za njih apsolutno neprihvatljivo, podsjećaju da su oni nestranačka organizacija, a kažu da će se o svemu uskoro oglasiti i službenim priopćenjem. 

"Koalicija „Pod lupom“ je nevladina organizacija koja već 6 godina provodi projekte nestranačkog promatranja izbora, a obavezan uvjet za sve naše dugoročne promatrače (LTO) je da nisu stranački ljudi. Svaki pokušaj infiltracije stranačkih ljudi u redove promatrača Koalicije „Pod lupom“ najoštrije osuđujemo. Koalicija „Pod lupom“, izgradila je ugled neovisnog tijela za monitoring izbora i stekla povjerenje javnosti na bazi svog objektivnog rada. Svim silama ćemo se boriti da to povjerenje i sačuvamo te nećemo dozvoliti bilo kakav pokušaj ugrožavanja nestranačkog, građanskog karaktera promatranja izbora od strane Koalicije 'Pod lupom', kazali su iz Koalicije za naš portal. 

pod lupom

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.