FOTO  ZASJEDA HNS Plenković stigao u Mostar

Andrej Plenković polaganje cvijeća Kosača
Hercegovina.info

Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je u Mostar povodom 11. zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Zasjedanje Sabora počelo je u 11 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru. Prije same sjednice izjavu medijima dao je premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković.

''Ja sam izrazito zadovoljan da su političke stranke u BiH nakon Općih izbora pokazale visoki stupanj zrelosti, da je došlo do formiranja institucija na državnoj razini zaista brzo u usporedbi s ranijim slučajevima. Veselim se današnjem radnom susretu nakon uvodnog dijela Sabora i isto tako se veselim prvom posjetu Borjane Krišto Zagrebu koji ce biti točno u sredini veljače gdje ćemo dogovoriti čitav niz zajedničkih aktivnosti i napora kako unaprijediti odnose između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. To govorim, sada već sedmu godinu kao hrvatski premijer, kao prijatelj Bosne i Hercegovine, čija Vlada poštuje BiH, želi unaprijediti odnose s BiH, poštuje konstitutivne narode i sve građane koji žive u BiH i zainteresirani smo i za njenu stabilnost, gospodarski rast i za socijalnu sigurnost'', kazao je Andrej Plenković.

Očekuje se da će HNS BiH na današnjem zasjedanju usvojiti deklaraciju te da će razmatrati Demografsku strategiju Hrvata u BiH te Pravilnik o odlikovanju i priznanjima HNS-a BiH.