ZAR JE VAŽNO TKO JE KRIV Tužiteljstvo BiH "Što pitate nas, pitajte sud BiH gdje je Milomir Savčić"

Tužiteljstvo BiH
Anadolija

Povodom više medijskih upita, povezanih sa predmetom Savčić Milomira, koji je, izvjesno je pobjegao u Srbiju danas se oglasilo Tužiteljstvo BiH. Ukratko upućuju medije da pitaju Sud BiH gdje je Milomir, odnosno zašto mu nije određen pritvor. 

"U predmetu protiv optuženog Savčić Milomira zbog kaznenog djela genocid iz članka 171. KZ-a BiH, prigodom izjašnjenja opravdanosti mjera zabrane, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je dana 02.08.2021. godine podnijelo prijedlog Sudu Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora prema optuženom a zbog kršenja mjere zabrane komuniciranja sa tiskanim i elektronskim medijima koja mu je bila određena rješenjem Suda".

"Postupajući tužitelj je, kako u prijedlogu tako i na ročištu koje je Sud održao dana 09.08.2021. godine, u nazočnosti optuženog Savčić Milomira i njegovog branitelja detaljno obrazložio razloge za određivanje pritvora. Nakon završenog ročišta Sud je upoznao nazočne stranke da će o odluci  po prijedlogu biti naknadno obaviještene".

"Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine se, kao stranka u postupku, ne može smatrati odgovornim za to što Sud BiH nakon održanog ročišta nije izdao naredbu Sudskoj policiji za zadržavanje optuženog do donošenja odluke po prijedlogu te na takav način obezbijedio izvršenje rješenja o određivanju pritvora koje je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine zaprimilo istog dana".

"S tim u svezi, a za sve daljnje informacije, možete se obratiti Sudu BiH", kazali su iz Tužiteljstva BiH dodavši da su o svemu obavijestili i Ured visokog predstavnika.