ZAPOŠLJAVANJE NA BH. NAČIN Pala ispit, a dobila posao, svih 35 primljenih dobilo isti broj bodova

UKC Tuzla
UKC Tuzla

Redakciji našeg portala obratili su kandiati sa liste neuspješnih u zapošljavanju na JZU UKC Tuzla koji u dopisu ukazuju na neregularnosti vezane za prijem 35 medicinskih sestara i tehničara u toj ustanovi.

Kao najočitiji primjer ukazuju na činjenicu da je primljena osoba koja uopće nije položila pismeni ispit i imala je svega 5 bodova. Na spisku primljenih, za istu piše da je položila pismeni ispit, te da ima 7 bodova. Osim toga razvidne su i neke druge “sitnice”.

UKC Tuzla

UKC Tuzla

Naime, kandidati do broja 35, tj. koliko je primljenih, na usmenom su ispitu dobili maksimalan broj bodova – 15. Zanimljivo je da nitko od njih nije dobio 14, ili 13 bodova, iz čega su moguće samo dvije stvari – ili su sve znali, što je s obzirom na činjenicu da je primljeno 35 ljudi nemoguće, ili su pak bili na spisku onih koji moraju biti primljeni, pa im je dodijeljena ista ocjena.

S druge strane, kako piše u pismu našem portalu, od broja 36 pa nadalje svi su dobili minimalna 3 boda. “Pa zar nitko nije mogao dobiti barem 4 boda? Izgleda da nije, jer bi tada ušao među prvih 35 kandidata, tj. ispao bi netko tko mora dobiti posao”, navodi izvor našeg portala.

UKC Tuzla

Zanimljivo, kao članovi Povjerenstva za prijem navode se magistar sestrinstva Šefik Husić, diplomirani medicinar zdravstvene njege Denisa Babović te diplomirana pravnica Senada Kunić. Husić je već ranije spominjan u medijima u kontekstu mobinga na random mjestu, za koji ga je optuživala Kata Pejić.

Pejić je tvrdila da je Husić širio po bolnici informaciju da ona nije bolesna, premda ima stent, te joj uvodio zasebno radno vrijeme i maltretirao ju na nacionalnoj osnovi. UKC-u Tuzla uputili smo pismeni upit kako je moguće da je primljena osoba koja nije prošla pismeni dio ispita te se za nju jednom navodi da ga nije prošla, a drugi put jeste te kako je moguće da su sve primljene osobe dobile maksimalan broj bodova, a sve koje nisu minimalan.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.