FOTO  Započeli radovi na revitalizaciji rekreacijskog područja Bune i Bunice

Buna i Bunica
Prostori koji pokreću

Kroz projekt 'Mostar – Prostori koji pokreću' danas su službeno započeli radovi na revitalizaciji rekreacijskog područja Bune i Bunice.

Vrijednost radova inicijalne faze procjenjuje se na 630.000 KM.  
Sredstva za radove alocirana su iz projekta 'Mostar – Prostori koji pokreću' koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva i iz proračuna Grada Mostara.

Radove će voditi tvrtka Promark d.o.o, odabrana putem javnog poziva, a završetak prve faze planiran je do 30.lipnja 2024. godine. 
Plan je uraditi rekonstrukciju pješačkih mostova, uređivanje obale, osposobljavanja česmi na otvorenom, rekonstrukciju javnih toaleta, poboljšanje stanja postojeće plaže uz Bunicu, kao i uređivanje klupa, te druge manje i veće radove. 

Krajem prošle godine građani i građanke svojim glasovima su mogli doprinijeti funkcionalnosti javnih prostora u Mostaru. Od ukupno 71 predložene intervencije, uvjerljivo najviše glasova je dobila Buna i Bunica. 
Projekt Mostar – Prostori koji pokreću implementira češka nevladina organizacija People in Need  uz partnerske organizacije Everday Peace Indicators, Omladinski Kulturni Centar Abrašević, Agencija lokalne demokratije Mostar i Udruženje građana NEŠTO VIŠE. Projekt podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.