Zamjenik ministra Dalipagić i ministar Trninić razgovarali o aktuelnim temama

Zamjenik ministra Dalipagić i ministar Trninić razgovarali o aktuelnim temama

Na sastanku su razmatrana aktualna pitanja, među kojima su i veliki infrastrukturni projekti: realizacija projekta izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Gradiške, izgradnja međudržavnog mosta sa Crnom Gorom na rijeci Tari na magistralnoj cesti M-18 Brod na Drini (Foča) - Hum (Šćepan-Polje), aktivnosti sa Srbijom i Turskom vezane za izgradnju autoceste/brze ceste Sarajevo - Beograd, izrada planersko studijske dokumentacije na Jadransko jonskoj autocesti, te druga i treća faza digitalizacije.
Zamjenik ministra Dalipagić i ministar Trninić su kroz razgovor iznijeli stavove i aktivnosti koje se trenutno provode u njihovim ministarstvima po navedenim pitanjima. Ministri su mišljenja da se aktivnosti provode u pozitivnom smjeru i očekivati je da će neke u narednom razdoblju biti realizirane.

Na kraju, zamjenik ministra Dalipagić i ministar Trninić su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom kvalitetnom i uspješnom suradnjom Ministarstava i istaknuli spremnost da ista bude nastavljena. Oni su zaključili da je, radi provođenja aktivnosti i realizacije projekata, neophodno uspostaviti što bolju koordinaciju između resornih ministarstava o svim pitanjima koja se tiču njihovih nadležnosti.