Saša Delipagić demantirao Željka Komšića: Usvojene su sve točke Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine

saša dalipagić, saša dalipagić, Željko Komšić

U vezi s navodima objavljenim u pojedinim medijima 20. 9. 2019. godine u kojim predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić navodi kako je zamjenik ministra i komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić povukao određene točke s dnevnog reda sjednice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, a u cilju potpunog informiranja javnosti, molimo Vas da objavite sljedeću informaciju:

Demantiramo da je na jučerašnjoj sjednici zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić bilo što skidao s dnevnog reda, naprotiv, usvojene su sve točke Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine koje su bile na dnevnom redu sjednice, i to: Nacrt sporazuma o održavanju mostova između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske i Odluka o formiranju Vijeća za sigurnost prometa na cestama u BiH, kao i odgovori na tri zastupnička pitanja.

U nadležnosti Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine bila je izgradnja mosta Bratunac – Ljubovija što je i završeno u suradnji s Republikom Srbijom. Za određivanje kategorija graničnih prijelaza Ministarstvo nema apsolutno nikakvu nadležnost jer je za isto nadležno Ministarstvo sigurnosti BiH, a za njihovu izgradnju nadležna Uprava za neizravno oporezivanje.