Žalba 'odgodila' rušenje objekata na dionici Prve transverzale

Županija Sarajevo, prve transverzala, Edin Forto

Neizvjestan je datum za rušenje objekata na dionici Prve transverzale od ulica Kranjčevićeva do Braće Begića zbog žalbe firme „Penny plus“, ključna je informacija o kojoj su danas upoznati svi sudionici redovnog tjednog sastanka Operativnog tima za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale.

Na sastanku, koji je predvodio premijer Županije Sarajevo Edin Forto, pojedinačno su analizirani i svi zaključci doneseni na prošlotjednom radnom dogovoru članova ovog tima.

Istaknuto je kako su iz Zavoda za izgradnju Županije Sarajevo uputili prema Vladi i Skupštini ŽS materijal vezan za jednu parcelu na postupanje, a koja ima mišljenje Pravobraniteljstva, čime će se otvoriti mogućnost izgradnje kružnog toka na spajanju ulice Alipašina sa Prvom transverzalom.

Najavljeno je kako su u tijeku postupci za još dvije parcele za koje se traži mišljenje pravobranitelja, nakon čega će neophodne materijale vezane za njih Zavod, također, uputiti na postupanje Vladi i Skupštini.

I ove parcele se tiču dijela trase od ulice Kranjčevića do ulice Braće Begića.

Naglašeno je i kako je Zavod za izgradnju ŽS objavio Javni poziv za pristup sporazumnom rješavanju imovinsko - pravnih pitanja u nastavku trase od ulice Braće Begić do tunela Gradske autoceste.

Iz Direkcije za puteve ŽS su kazali kako su uputili prema Zavodu za izgradnju ŽS izmijenjeni zahtjev za izdavanje urbanističke i građevinske dozvole, kako bi se krenulo sa izgradnjom tunela.

Zavod ovaj zahtjev treba proslijediti Općini Vogošća, kako bi Spomenute dozvole bile izdate.

Predstavnici općina Novo Sarajevo i Centar su informirali prisutne o do sada izvršenoj parcelizaciji i eksproprijaciji terena kojim će proći ova prometnica, ali i o onima koje se planiraju još uraditi, priopćeno je iz Pres-službe ŽS.