Zagužvalo na svim graničnim prijelazima iz Hercegovine u Hrvatsku

Granični prijelaz Doljani
Hercegovina.info

Na graničnim prijelazima iz BiH u Hrvatsku danas vladaju velike gužve, baš kao i u Neumu, u koji preko Stoca stiže stotine automobila.

Čitatelj portala Hercegovina.info iz Neuma javlja o kilomerarskoj koloni na ulazu na magistralnu cestu iz smjera Stoca, te navodi da je takvo što nezabilježeno. Gužvama pogoduje činjenica da Hrvatska još nije otvorila granice za državljane BiH.

Zbog visokih dnevnih temperatura, iz BiHAMK-a preporučuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. 

Na autocesti A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, prometuje usporeno, jednom trakom.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati prometuje jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na cesti Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se promet od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tijekom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle prometuju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tijekom dana usmjeravaju na cestu preko Dubrava.

Zbog aktualnih radova sporije se prometuje i na dionicama: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnom prijelazu Bosanski Brod, kao i na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Hum, Deleuša, Zupci, Doljani, Gabela Polje, Bijača, Ivanica, Gorica, Osoje i Kamensko.

I na ostalim graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, navodi se u izvješću BiHAMK-a.