ZA VIKEND SU FULL, A I CIJELI IDUĆI TJEDAN Jedino Neumljani nisu ljuti na Božinovića

Neum
Ilustracija

Kako sada stvari stoje, na Ministra policije RH Davora Božinovića u Bosni i Hercegovini nisu ljuti jedino Neumljani. Njima je zatvaranjem granica, pa time i kupališta na Makarskoj rivijeri napravljen prodor preko Stoca i Svitave, gosti zovu iz svih strana BiH i traže krevet više.

I ne samo to, zbog zatvaranja granica nema tranzita kroz Neum, pa nema ni gužve, i jedini bh. gradić na moru pretvorio se u mirnu oazu. “Vi ste gore ljuti jer ne možete u Makarsku, a mi nismo ljuti jer nam dolaze gosti. Svak’ tu svoje gleda”, kroz šalu kaže Davor Krešić iz Udruge hotelijera Neum.

“Imamo veliki broj najava i rezervacija. To ludilo je krenulo prije dva dana i dnevno se doslovce stotine rezervacija napravi. Ono što bi prije radili rezervacija u 7-10 dana, sada nam stiže u jednom danu. Tako da je Neum cijeli vikend popunjen, idući tjedan je skoro cijeli popunjen i taj trend se nastavlja. Ukoliko se nastavi u ovom smjeru moći ćemo govoriti o koliko-tolio dobroj sezoni što se tiče same špice sezone”, ističe Krešić dodavši da rezervacije stižu iz cijele zemlje, ali i iz Srbije.

Vrata su otvorili gotovo svi neumski hoteli, odnosno nije još samo Sunce, no i taj hotel radi od ponedjeljka, a popunjen je i privatni smještaj, osobito onaj ispod magistrale, koji je kvalitetniji.

“To je doslovno sve planulo. Međutim gužvi nema. Plaže nisu pune, gosti doslovce mogu uživati u super ugodnom odmoru, jer nema tranzita, nema jednodnevnih dolazaka gostiju tako da je situacija idealna”, pojašnjava Krešić.

Dodaje da je Neumljanima svakodnevnica, zbog zatvaranja granice RH maksimalno iskomliciran, jer su naslonjeni i na Dubrovnik, i na Metković, gdje se školuju i liječe, no da im je poslovno ipak plus.

Davorov prezimenjak, predsjednik Turističke zajednice HNŽ Andrija Krešić rodom je iz Neuma, pa dobro i privatno i poslovno zna kako to mjesto diše i ljeti i zimi.

“Situacija je danas, jučer i prekjučer takva da ima puno upita i poziva, a ostaje vidjeti kako će se dalje razvijati”, ističe Krešić. Ističe da će sve ovisiti o tome kako će se situacija dalje razvijati, i mjere donositi, s obzirom na znatan broj novooboljelih u BiH i Hrvatskoj.

“Trenutačno raspoloženje u Neumu se popravilo, ali se u podsvijesti ima da se to može lako i prekinuti”, zaključio je predsjednik TZ HNŽ.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.