ZA POTREBE OSIGURANJA I ZAŠTITE Ministarstvo unutarnjih poslova RS nabavlja automobile od 550.000 KM

Milorad Dodik izlazak iz auta
Hercegovina.info

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Republike Srpske potrošit će oko 550.000 KM za nabavku automobila za potrebe osiguranja štićenih osoba, saznaje Akta.ba.

Naime, objavili su natječaj u kojem traže četiri motorna vozila za potrebe osiguranja i zaštite osoba. Najskuplji automobil iznosi gotovo 200.000 KM s PDV-om, također, traže jedan automobil od gotovo 140.000 maraka, jedan od 128.000 KM, te jedan od 99.450 maraka.

U natječajnoj dokumentaciji su naveli željene karakteristike budućih automobila, tako su za najskuplji automobil zatražili da bude metalik crne boje, EURO 6 standarda, te da ima pogon na svim kotačima.

"Potrebno je da snaga motora bude minimalno 255 kilovata, mora imati kameru za vožnju unazad, grijanje prednjih sjedišta, kao i automatski mjenjač. Zahtijevano je da automobil bude dizel, limuzina, kao i da posjeduje tempomat s kontrolom razmaka vozila", opisano je u dokumentaciji.

Za automobil za koji su ponudili gotovo 140.000 KM, zahtijevano je da bude metalik sive boje, da ima pogon na sve kotače, kao i da ima grijanje za prednja i zadnja sjedišta.

Zahtijevano je da ima sustav čitanja prometnih znakova, kao i sustav kontrole pritiska u gumama, kao i sistem pomoći pri kočenju.

"Vozilo od 128.000 maraka bi trebalo biti metalik crne boje, EURO 6 standarda, da ima pogon na sve kotač, kao i da posjeduje tempomat. Neophodno je da posjeduje putno računalo s višestrukim prikazom informacija, kao i induktivno punjenje mobilnog telefona", navedeno je.

I za automobil od gotovo 100.000 KM je zatraženo da bude metalik crni, da ima pogon na sve kotače, kao i automatski trozonski klima uređaj.

Podsjetimo, ranije je novi ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan odlučio da na lizing uzme 25 vozila za što je izdvojio više od dva milijuna maraka.