ZA MJESEC 1213 OTKAZA Gospodarstvo na aparatima, a pare ka'će ne zna se

blokirani računi, BIH, Centralna banka BiH, banke, moratorij, nove odluke, gospodarstvo, Novac, gospodarstvo, HNŽ, općine, federacija
Arhiva

Epidemiološka situacija u Federaciji je u smirivanju. Novooboljelih je znatno manje, a najzanimljivija tema u narednom razdoblju će biti kada stiže novac, te na koji način će biti isplaćivan poljuljanim gospodarstvenicima.

Iz Federacije su jučer najavili da će županijama po kriteriju brojnosti biti prebačeno 200 milijuna maraka, te smo pitali Vladu HNŽ zna li se već na koji način će teći raspodjela sredstava.

„Vlada HNŽ-a, kao i šira javnost upoznata je da je potpisan sporazum s MMF-om. Definirani su, kao što vam je poznato i kriteriji raspodjele, od države, preko entiteta i županija, a kada će ta sredstva biti operativna još uvijek nemamo točna saznanja. Bitno je podsjetiti da je Vlada imenovala koordinacijsko tijelo koje predvode ministar gospodarstva, ministar poljoprivrede i ministar financija, a koje ima zadaću napraviti prijedlog svih mjera i koje mjere poduzeti. Taj prijedlog će biti usklađen s svim aktivnostima koje budu poduzimane na drugim razinama vlasti, ali će on svakako sadržavati i prijedlog raspodjele sredstava, kada ista budu dostavljena županijama“, odgovorio je na današnjem presu na naš upit glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Pavlović.

U HNŽ-u je otkaz u zadnjih mjesec dana, preciznije od 15. ožujka do 15. travnja dobilo 1213 osoba, a mahom dolaze iz ugostiteljstva, trgovine i uslužne djelatnosti, također je kazano na današnjoj konferenciji za tisak.

Statistički podatci govore u prilog da je i ono gospodarstva što imamo ozbiljno ugroženo. Novac je na horizontu, a ka'će točno ne zna se.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.