Za izbore u Mostaru i glasovanje izvan BiH prijavljeno manje od 4000 birača

Lokalni izbori
hercegovina.info

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na 70. (hitnoj) sjednici održanoj u srijedu (28.10.) donijelo Odluku o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za Lokalne izbore 2020. godine za Grad Mostar. Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar naći ukupno 3.974 birača. 

U skladu sa članom 3.1 stav (2) i (3) Izbornog zakona BiH, Središnji birački popis i izvodi iz Središnjeg biračkog popisa su javni. U cilju osiguranja točnosti¸ ažurnosti i ukupnog integriteta Središnjeg biračkog popisa, Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH objavljuje na svojoj web stranici, vodeći računa o zaštiti osobnih podataka, Izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar.

Na istoj sjednici SIP BiH je donijelo i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar za 441 birača. Odluka će biti objavljena na web stranici, a u prilogu odluke je baza podataka SIP BiH o odbijenim prijavama kojoj se može pristupiti putem unošenja osobnih podataka u aplikaciju 'Provjerite status vaše prijave'.

Žalbe na navedenu odluku, koja je danas, 28.10.2020. godine biti objavljena na web stranici SIP BiH, mogu se podnijeti Apelacijskom odjeljenju Suda BiH putem SIP BiH do petka, 30.10.2020. godine do 24:00 sati. Žalbe se dostavljaju putem faxa na broj +387 33 251 329, putem e-mail adrese [email protected] ili osobno u sjedište SIP BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo.

SIP BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasuju izvan BiH za Grad Mostar, da posjete web stranicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i provjere da li je njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe, navedeno je u priopćenju SIP-a BiH.