ZA ISTU STVAR - OSA će tražiti pomoć EU, a Tužiteljstvo istražiti Osmicu

ZA ISTU STVAR - OSA će tražiti pomoć EU, a Tužiteljstvo istražiti Osmicu
Anadolija

Redaju se priopćenja na temu audiozapisa sa sastanka glavne tužiteljice i direktora OSA-e. I dok je OSA priopćila da će tražiti pomoć EU oko nezakonitog snimka, Tužiteljstvo priopćava da je zaprimilo prijave protiv samog Osmice zbog nezakonita snimanja.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Povodom više medijskih upita o aktivnostima Tužiteljstva BiH, a u svezi pojavljivanja nezakonito snimljenog snimka sastanka glavne tužiteljjice Gordane Tadić,  možemo potvrditi da je Tužiteljstvo BiH zaprimilo dvije kaznene prijave, protiv direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, zbog više kaznenih djela, između ostalog zlouporabe položaja ili ovlasti, ometanja pravosuđa, ucjene i drugih nezakonitih postupanja. Također, u prijavama se navode i nezakonitosti korištenja financijskih sredstava agencije, kao i nezakonito postupanje i poduzimanje mjera i radnji praćenja i nadzora prema pojedinim osobama", ističu u priopćenju.

"Tužiteljstvo BiH na temelju prijava formiralo je dva predmeta,  koja su data u rad postupajućim tužiteljima u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju.

Također, u okviru predmeta, Tužiteljstvo BiH će sa partnerskim institucijama, poduzeti sve potrebne aktivnosti, na rasvjetljavanju svih okolnosti navedenog događaja, te izvršiti provjere navoda iz prijave", zaključili su.