Za Hercegovinu izdato narančasto upozorenje. Narednih dana trebat će vam kišobran ili kabanica

Za Hercegovinu izdato narančasto upozorenje. Narednih dana trebat će vam kišobran ili kabanica
Hercegovina.info

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je narančasto upozorenje za područje Hercegovine i jugozapadne Bosne za ponedjeljak 26. rujna 2022., za obilnije padaline.

U navedenim područjima očekivana količina padaline je između 30 i 60, lokalno do 80 l/m2, priopćeno je iz FHMZ.

Kako se navodi u prognozi vremena, u ponedjeljak se očekuje oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Obilnije padaline na području Hercegovine, jugozapadne i zapadne Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 15 do 21 °C.

U utorak 27.9.2022., očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U ostatku zemlje kiša ili lokalni pljuskovi uglavnom tijekom poslijepodneva. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 16 do 22 °C.

U srijedu 28. rujna očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U većem dijelu zemlje prestanak padaline poslije podne. Jutarnja temperatura od osam do 13, na jugu do 17, a dnevna od 14 do 19, na jugu do 23 °C.

U četvrtak 29. rujna, predviđa se pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Intenzivnije padaline na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. U ostatku zemlje povremeno i lokalno slaba kiša ili lokalni pljusak. Jutarnja temperatura od devet do 15, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 25 °C, navodi se iz FHMZ.