Za deblokadu rada Elektroprijenosa BiH, ali bez ultimatuma

elektroprijenos, elektroprijenos, elektroprijenos, elektroprijenos, elektroprijenos, elektroprijenos, elektroprijenos, deblokada, Nermin Nikšić, elektroprijenos, deblokada, Banja luka, elektroprijenos, Europska unija, zabrinutost
...među kojim je i deblokada rada Elektroprijenosa BiH, a to je jako dobro poznato i premijeru Republike Srpske Aleksandru Džombiću, izjavio je platformaški premijer Nermin Nikšić.
„Do sada, međutim, još nismo dobili bilo kakav zvaničan odgovor. Smatramo da nikakvo rješenje vezano za Elektroprijenos ne možemo postići komunicirajući putem medija, a pogotovo ako u tim nastupima preovladavaju ultimativni tonovi", poručuje Nikšić.

On naglašava da je Vlada već pokazala da nije spremna djelovati na takav način i izvjesno je da od ovog principijelnog stava neće odustati.

Zajednički interes svih građana BiH, države i oba entiteta je da Elektroprijenos BiH funkcionira kao uspješna i profitabilna kompanija.

„Vjerujemo da taj cilj nije teško postići, ako bude volje da se poslovanje i funkcioniranje kompanije vrati u okvire zakona, za šta se Vlada FBiH odlučno zalaže", izjavio je za Fenu  Nermin Nikšić.