VUKOVIĆ "Za 320 ljudi prijeti kašnjenje i treće plaće"

Dalibor Vuković
hercegovina.info

Kako smo već ranije javili, Sindikat zdravstvenih radnika Opće bolnice Konjic i Doma zdravlja Konjic u ponedjeljak 8. studenog organizira štrajk upozorenja zbog kašnjenja isplate plaća i blokade računa navedenih zdravstvenih ustanova. Do sada su zdravstvenim djelatnicima iz Konjica kasnile dvije plaće, a zbog blokade računa koje je uvela Porezna uprava prijeti im kašnjenje i treće.

"Plaća 320 radnika ovisi od blokade računa koju je uvela Porezna uprava FBiH, zbog poreznog duga. Račune treba odblokirati, a zaslužene plaće zdravstvenih djelatnika ne treba vezati za neke dugove. Zdravstveni radnici su na prvoj liniji s pandemijom i bore za živote naših građana, a k tome sada još moraju biti pod pritiskom hoće li im se isplatiti plaće te brinuti za vlastitu egzistenciju", kaže za Hercegovina.info predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Dalibor Vuković.

"Organizirali smo štrajk da se pokrene hitna akcija kako bi se našlo rješenje, deblokirali računi i kako bi radnici u najskorije vrijeme mogli dobiti svoje plaće", kazao je Vuković.

Nakon polusatnog štrajka upozorenja koji će se održati u ponedjeljak 8. studenog od 11:30 do 12:00 sati, uslijedit će i press konferencija, na kojoj će između ostalih nazočiti i predsjedništvo Sindikata zdravstvenih djelatnika HNŽ-a.