FOTO  VUKOVIĆ Ima nade da će se udovoljiti zdravstvenim radnicima, ali prosvjedujemo dok se ne potpiše

Zdravstveni djelatnici
hercegovina.info

‘Na prvoj crti stojimo, kolektivni ugovor nemamo”, “Oj Nevenko brate mili potpiši nam kolektivni”, plakati su s kojima su danas šetali zdravstveni djelatnici HNŽ-a. Kao i obično zdravstveni šetači, koji sada već imaju više kilometery u nogama krenuli sa Španjolskog trga do Covid bolnice, pa potom pred Vladu HNŽ-a, gdje su sindikalisti dali izjave.

“Sramota je da do današnjeg dana, četiri mjeseca od početka štrajka zdravstveni radnici još uvijek nemaju kolektivni ugovor, odnosno nemaju zakon o plaćama, odnosno nije im povećana plaća po našim zahtjevima kako to tražimo od resornog ministra, ministra financija i premijera. Oni su odgovorni da do ovoga trenutka nemamo kolektivni ugovor. Zahtijevamo u ovom trenutku da se donese politička odluka, da se svi zajedno urazumimo, da se potpiše kolektivni ugovor i da se zdravstveni radnici vrate i nastave obavljati svoje poslove”, izjavio je ispred sindikata zdravstvenih djelatnika u HNŽ-u Dalibor Vuković. Kazao je da je vrijeme da se zdravstveni djelatnici vrate u domove zdravlja i bolnice, da se nastavi cijepljenje, i da se zaustavi pandemija, a ne da na sramotan i ponižavajući način prava traže na ulici.

“Ima nade da će se udovoljiti u jednom dijelu zdravstvenim radnicima, međutim prosvjedovati ćemo dok se ugovor ne potpiše”, istaknuo je Vuković. Predsjednik sindikata zdrasvtvenih djelatnika SKB-a Ivica Anić zahvalio je svim zdravstvenim djelatnicima koji su prvi u borbi protiv pandemije, a mnogi se nakon zahtjevnih smjena pridružili i šetnji. Istaknuo je da premijer Neveko Herceg pokazuje volju da se zahtjevi sindikata riješe, dok s ostalom dvojicom - ministrom zdravsta i financija to nije slučaj.