Vrisak: Reakcija na kolumnu Joze Pavkovića, direktora Večernjeg lista

Udruga građana Vrisak , Udruga Vrisak, reagiranje
...kao jedina udruga građana u Hercegovini koja se aktivno bavi Zakonom o raspodjeli javnih prihoda, dužni smo reagirati na pojedine navode gospodina Pavkovića.

Naime, u kolumni pod naslovom " Kriju rezultate popisa stanovništva kako bi uzeli novac bh.Hrvatima", gospodin Pavković je spomenuo našu kampanju " Federalizam nije separatizam", na čemu smo mu zahvalni.

Međutim, kampanja "Federalizam nije separatizam" počela je 25.11. 2015. godine i do sad smo u sklopu iste imali mnogobrojne "gerilske" akcije kako bismo građanstvu BiH ukazali i pokazali za kakvo se njeno pravno-političko uređenje zalažemo te za kojeg smatramo da je za višenacionalnu državu kakva BiH jest, ono zaista optimalan model rješenja nacionalnih pitanja, statusa konstitutivnih naroda i svih njenih građana.

Nadalje, Zakonom o raspodjeli javnih prihoda, udruga građana Vrisak sa sjedištem u Mostaru se bavi više od godinu dana te je skupa sa Tuzlanskom inicijativom reagirala na ovakav diskriminatorni Zakon.
Ono što moramo naglasiti jest kako smo registrirani na nivou BiH sa sjedištem u Mostaru i kako su naši aktivni članovi osobe iz Travnika, Širokog Brijega, Žepča i Stoca.

Također, Zakon o raspodjeli javnih prihoda je zasigurno jedina istinska svegrađanska i svenacionalna priča u Federaciji BiH u kojoj je zaista nemoguće povući i dotaknuti se onog što nazivamo vitalni nacionalni interes jer ovakav Zakon za čije se Izmjene i dopune borimo, diskriminira sve građane u zakinutim županijama, neovisno o njihovoj nacionalnoj i bilo kojoj drugoj pripadnosti.

Gospodinu Pavkoviću i Večernjem listu, još jednom zahvala jer su u najvećoj novini u BiH na hrvatskom jeziku, spomenuli našu kampanju, međutim, na pojedine navode smo zbog interesa šire javnosti i što boljeg informiranja o jednom od gorućih problema u FBIH, morali reagirati.

Udruga građana Vrisak