VRIJEME Naredni dani bez kiše uz ugodnu dnevnu temperaturu

Mostar oblaci zalaz sunca
Hercegovina.info

U nedjelju, 1.11., u većem dijelu zemlje će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prijepodne po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske naoblake. U poslijepodnevnim i večernjim satima postupno naoblačenje sa zapada. 

Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 22°C.

U ponedjeljak (2.11.), u Bosni i Hercegovini prijepodne umjerena naoblaka. Po kotlinama u Bosni će biti i magle. U drugoj polovini dana se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U utorak (3.11.), u Bosni i Hercegovini prijepodne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.